Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het huren en reserveren van een strandchalet bij

Strandchalet Katwijk B.V.

Boulevard Zeezijde 35
2225 BB Katwijk

www.strandchaletkatwijk.nl
Tel: +31 (0)71 40 123 14

ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 76213218

1. Reserveringen

Via website. U kunt reserveren via onze site www.strandchaletkatwijk.nl, waarna uw reservering na ontvangst van de betaling direct definitief is. De huurder ontvangt hiervan binnen 24 uur een bevestiging via e-mail. Om een scherpe prijs te waarborgen is het op dit moment alleen mogelijk om via de website te reserveren.

Bevestiging. De verhuurder bevestigt de reservering binnen 24 uur na ontvangst van u reservering via de site of via e-mail. U wordt verzocht deze bevestiging na ontvangst op juistheid te controleren. Heeft u de bevestiging binnen 24 uur nog niet in uw bezit, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@strandchaletkatwijk.nl.

Onze bevestiging en de akkoordverklaring van deze huurvoorwaarden vormen samen een voorlopige huurovereenkomst tussen de geadresseerde van de bevestigingsbrief (huurder) en de afzender (verhuurder). Strandchalet Katwijk B.V. neemt alleen boekingen aan van personen vanaf 21 jaar. Groepen jongeren en huisdieren worden niet toegelaten.

2. Kosten verhuur

Bij de huursom is inbegrepen de verhuur van het strandhuisje zoals vermeld op de website www.strandchaletkatwijk.nl, gas, water, electra en BTW, keukenpakket (bestaande uit vaatdoek, afwasborstel en -blokje), 2 strandbedden en buitenmeubilair.

Bij de huursom is niet inbegrepen:

 • Toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.
 • Verplicht lakenpakket € 5,00 p.p. (bestaande uit kussen-, matras- en dekbedhoes, bedden worden voor u opgemaakt)
 • Eindschoonmaak € 50,00 (U dient bij het uitchecken het strandhuisje veegschoon en vaatvrij achter te laten, extra schoonmaakkosten indien u het strandhuisje vervuild achterlaat € 30,-)

Exclusief (optioneel bij te boeken)

 • *Kinderstoel € 10,00
 • *Kinderbedje € 10,00
 • *Parkeerabonnement €10,00 per auto per dag. Let op dit parkeerabbonement geeft géén recht op een vaste parkeerplaats maar vrijwaart u van het voldoen van parkeergeld op één van de openbare parkeerplaatsen van gemeente Katwijk.
 • Handdoeken, badlakens, en keukenlinnen

Wij berekenen geen administratiekosten.

3. Betalingen

De huurder kan uitsluitend via de website boeken en betalen via de op www.strandchaletkatwijk.nl aangeboden betalingsmogelijkheden.

Zodra wij de betaling ontvangen hebben is de reservering definitief. Indien de betaling niet binnen 7 dagen ontvangen is dan vervalt reservering. U kunt dan geen aanspraak meer maken op het strandhuisje. Indien gewenst, dient er een nieuwe reservering te worden gemaakt.

Een week voor aankomst krijgt u via de mail nog een bericht van ons met de laatste informatie met betrekking tot uw reservering en actuele informatie over Katwijk.

De sleutels van uw strandhuisje kunt u afhalen in het dichtstbijzijnde strandpaviljoen na het tonen van uw bevestiging. U dient zich te kunnen legitimeren. In uw welkomstmail vindt u onder andere bij welk strandpaviljoen u zich kunt inchecken.

4. Wijziging en Annulering

Wijziging

Bij wijzigingen tot 28 dagen voor aanvang van de huurperiode mag eenmaal een kosteloze wijziging worden doorgegeven. Voor een tweede of volgende wijziging, of binnen 28 dagen voor verhuur, wordt € 20 per wijziging in rekening gebracht.

Annulering

Bij annulering door huurder gelden daarnaast de volgende kosten:

 • Bij annulering vanaf 12 maanden tot 8 maanden (exclusief) vóór de dag van aankomst: 10% van de huursom;
 • Bij annulering vanaf 8 maanden tot 4 maanden (exclusief) vóór de dag van aankomst: 25% van de huursom;
 • Bij annulering vanaf 4 maanden tot de 42ste dag (exclusief) vóór de dag van aankomst: 50% van de huursom;
 • Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste (exclusief) dag vóór de dag van aankomst: 75% van de huursom;

Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de dag van aankomst en bij voortijdige beëindiging van het verblijf: 100% van het factuurbedrag;

Annulering voor aanvang van de huurperiode dient te allen tijde schriftelijk of per e-mail te worden bevestigd onder vermelding van naam en reserveringsnummer.

Annulering verhuurder

Verhuurder behoudt zich het recht over te gaan tot annulering van de huur/huurovereenkomst bij gebleken onjuistheid van opgegeven gegevens, voor zover dit nadelige gevolgen heeft voor de strandhuisjes.

5. Huisreglement

De aankomst is vanaf 15.00 uur. Indien u na 17.00 uur arriveert, kunt u dit door geven op ons telefoonnummer +31 (0)71 40 123 14.

Op de dag van vertrek dient u het strandhuisje voor 10.00 uur te verlaten. Mocht u op de vertrekdag voor 8.00 uur willen vertrekken dan dient u dit de avond voor vertrek aan ons door te geven.

De strandhuisjes zijn geschikt voor maximaal 5 personen. Het is niet toegestaan om dit aantal te overtreden. Bij overtreding kunnen wij uw verblijf per direct beeindigen.

Het is niet toegestaan

 • Roken of wierook te branden in het strandhuisje
 • Eigen apparaten zoals BBQ, gasbrander, frituurpan, elektrische oven, bakplaat, infra roodlampen en andere elektrische kachels/apparaten mee te nemen en te gebruiken.
 • Huisdieren
 • Buitenopslag van goederen.
 • Op last van de brandweer en de gemeente Katwijk om bij de strandhuisjes en op het strand open vuur of een BBQ te organiseren.

Bij overlast en/of schade toebrengen aan het strandhuisje, de inventaris of andere gasten, loopt u het risico het strandhuisje te moeten verlaten.

Wij verzoeken u vanaf 22.30 uur geen overlast van (hard)geluid te verspreiden.

De huurder dient zich te houden aan alle overige huisreglementen, die opgenomen zijn in de welkomstmap van de strandhuisjes. Deze informatie is tevens vrij in te zien bij de receptie van strandchalet Katwijk B.V.

6. Aansprakelijkheid

Wij gaan ervan uit dat u de natuur, de omgeving en de strandhuisjes met respect behandeld.

De hoofdpersoon genoemd in de bevestiging, is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om het strandhuisje. Breuk/vermissing of beschadiging van inventaris of accommodatie ontstaan tijdens het gebruik daarvan door u en/of andere gebruikers, ongeacht of dit het gevolg is van handelen of nalaten van uzelf en/of van derden die zich met uw toestemming in het huis bevinden dient dan ook direct door de hoofdpersoon te worden gemeld bij de bar van het strandpaviljoen van uw accommodatie.

Strandchalet Katwijk B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade van of aan zaken dan wel personen, van welke aard ook, tijdens of tengevolge van een verblijf in één huisjes, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld van Strandchalet Katwijk B.V. of (één van) haar werknemers.

Strandchalet Katwijk B.V. is niet aansprakelijk voor storingen in de dienstverlening of gebreken bij door derden verleende diensten.

U vrijwaart Strandchalet Katwijk B.V. voor alle aanspraken ter zake van schade van derden die het gevolg zijn van enig handelen of nalaten van uzelf, andere gebruikers, uw reisgenoten of derden die zich met uw toestemming op het strandvak bevinden.

Strandchalet Katwijk B.V. behoudt zich overigens uitdrukkelijk het recht voor noodzakelijk onderhoud te plegen, tijdens uw verblijf aan de strandhuisjes zonder recht op vergoeding aan de accommodatie of overige faciliteiten werkzaamheden worden uitgevoerd.

Een en ander zal uitsluitend geschieden om de kwaliteit van het paviljoen en uw verblijf in het strandhuisje te verbeteren.

7. Klachten

Strandchalet Katwijk B.V. probeert uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ondanks die goede zorgen, is het toch mogelijk dat u een klacht heeft.

Klachten dienen ter plaatse te worden gemeld, zodat Strandchalet Katwijk B.V. in de gelegenheid is de klacht op te lossen.

8. Overigen

Op de verhuurovereenkomst is het Nederlands recht van toepassing.

Op alle prijzen zijn wijzigingen voorbehouden. Kennelijke fouten en vergissingen binden ons niet.

Met deze algemene voorwaarden van november 2019 vervallen alle eerdere publicaties.